Wij analyseren en corrigeren uw houding en uw beweging

 

Probleem

Een slechte houding leidt tot overbelasting van het bewegingsstelsel waardoor ontstekingen en pijn ontstaan. De podoloog onderzoekt of de klachten van het bewegingapparaat voortkomen uit het niet goed functioneren van de voet. Hierdoor kunnen niet alleen mensen met klachten ter hoogte van de voeten terecht bij de podoloog, maar ook mensen met klachten ter hoogte van de knieën, de heupen en de rug.

Vooraleer een podoloog start met een behandeling gaat er altijd een uitgebreid onderzoek aan vooraf. In het klinisch onderzoek gaan we op zoek naar het niet goed functioneren van spieren en gewrichten. In het biomechanisch onderzoek komen verschillende podologische metingen aan bod. De podoloog meet de mobiliteit van verschillende gewrichten en dit over het hele onderste lidmaat (voorvoet - enkel - knie - heup - bekken) zowel belast als onbelast. Nadien gaat de podoloog kijken hoe de patiënt zich dynamisch voortbeweegt door middel van een ganganalyse met video-opnames.

Oplossing

Een podoloog beschikt ook over een computermeetsysteem om de plantaire drukken van de voeten te meten, zowel statisch als dynamisch. Zo kunnen bepaalde punten op de voet die te veel worden belast gemeten worden. Verder kunnen we met dit systeem ook meer te weten komen waar het lichaamszwaartepunt zich bevindt en of we te maken hebben met een beenlengte- of bekkenverschil.

Wanneer de oorzaak van de klacht te vinden is in het niet goed functioneren van de voeten, kan de podoloog met zooltherapie de houding van de patiënt beïnvloeden waardoor de klachten en de pijn zullen verdwijnen.

Een podoloog kan geconsulteerd worden voor tal van klachten:

  • Platvoeten, holvoeten, hielpijn, metatarsalgie, kniepijn, heuppijn
  • Beenlengteverschil, rugpijn, …
  • Afwijkingen zoals hamer- of klauwtenen, hallux valgus, …
  • Peesontstekingen, overbelastingen, sportblessures, …
  • Pijnlijke eelten of likdoorns, ...

Maak een afspraak om verlost te raken van uw problemen. Onze podologie praktijk is gevestigd in ’s Gravenwezel, deelgemeente van Schilde.

Back to Top