Zolen die perfect aangepast zijn aan uw noden

Als uit het biomechanisch onderzoek blijkt dat de podoloog u kan helpen, wordt met behulp van een 3D laserscanner de hele voet opgemeten. Uw afdruk wordt genomen in een gecorrigeerde stand: ‘de ideale stand van de voet’. De stand van het hielbeen wordt gepositioneerd, de lengte van de voet, de breedte van de hiel en voorvoet, de hoogte van het voetgewelf, …
worden nauwkeurig opgemeten.

Aan de hand van gespecialiseerde software worden de zolen gemodelleerd volgens de verschillende bewegingsassen van de voet en correctie gegeven waar nodig blijkt te zijn.

Afhankelijk van de klacht, de persoon, het gewicht en voor welk doeleinde de zolen moeten gebruikt worden, wordt bepaald in welk materiaal de zolen gemaakt zullen worden.

De zolen kunnen uit kurk of eva (vinyl) materiaal bestaan, dunne of dikke zolen, harde of zachte zolen en dit allemaal afhankelijk van uw noden.

Ik beschik als podoloog over een eigen freesatelier met CAD CAM systeem dat uw zolen op de mm nauwkeurig uitfreest. Sinds 2006 werk ik al met het CAD CAM systeem van de Duitse firma Gebiom, die gespecialiseerd is in software voor bewegingsanalyse en het uitfrezen van zolen.

Contacteer ons voor meer uitleg. Welkom in onze podologie praktijk in het Antwerpse ’s Gravenwezel.

Back to Top